RESERVEER

WERKWIJZE HONDENPENSION

Bent u niet in de gelegenheid om uw hond zelf te verzorgen door bijvoorbeeld vakantie, werk, ziekte of om andere redenen? Wij nemen de zorg voor uw huisdier graag van u over. De zorg die uw hond van ons krijgt is professioneel en liefdevol. Ook dagopvang is mogelijk.

Wij proberen om alle honden een passend vriendje en/of vriendinnetje te geven. De meeste honden vinden het heerlijk om met andere honden samen te spelen en het is nog gezellig ook! Als u dit niet op prijs stelt kunt u dat van tevoren aangeven. Honden die samen komen worden niet gescheiden, ze mogen samen slapen en samen buitenspelen. Het eten geven wij apart om ruzie te voorkomen.

De binnenkennel is voorzien van verwarming, hier heeft elke hond een aangename slaapplek met een eigen mand en kleedje. Daarom is het niet nodig om een eigen mand of deken mee te geven, dit mag wel als uw dier hieraan gehecht is. Buiten is er een afgesloten speelweide waar alle honden hun energie kwijt kunnen en met elkaar kunnen spelen. Bij regenachtig weer maken wij gebruik van onze “hooitas”. Deze is gevuld met zand en overdekt, zodat ze toch een frisse neus kunnen halen.

Wij hebben diverse soorten voer op voorraad. Wij voeren in principe 2 maal daags maar in overleg is er veel mogelijk. Wij proberen het ritme van voeding van thuis over te nemen. Dit bespreken we als u bij ons komt kijken of heeft gereserveerd. Heeft uw hond speciaal dieetvoer dan dient u het voer mee te geven naar de kennel.

Wij zorgen ook voor toediening van eventuele medicatie tijdens het verblijf in ons pension. Medicatie dient u zelf mee te nemen en voorzien van de naam van uw huisdier(en). Wij rekenen hier 1 euro per dag voor.

De honden gaan regelmatig naar buiten. Zo kunnen ze hun energie kwijt en lekker met elkaar spelen. In de ochtend kunnen de honden vanaf 08.00 uur buiten spelen. We houden rekening met de leeftijd van uw hond en de weersomstandigheden. Daarna rusten ze na de middag tot 16.00 uur in hun eigen verblijf. We gaan dan beginnen aan de zogenaamde avond-ronde en de honden gaan weer naar buiten tot 18.00 uur.

Alle dieren die bij ons komen logeren dienen te zijn ingeënt. Zonder geldige inenting kunnen wij uw dier niet toelaten. Bij het brengen van uw hond moet u het geldige dierenpaspoort meenemen en bij ons achterlaten.

Denkt u ook aan het tijdig ontwormen en ontvlooien van uw huisdier? Honden moeten jaarlijks hun cocktailenting en een neusspray tegen kennelhoest krijgen. Een enting mag niet verlopen en minimaal 2 weken oud zijn bij het brengen van uw huisdier.

We verzorgen de honden met veel aandacht. Ze krijgen een koekje voor het slapen gaan en worden gekamd als dat nodig is.

Ook kunt u uw hond fris mee naar huis nemen. Wij bieden in overleg een wasbeurt aan, de kosten hiervoor zijn €14,00.